Hundar

10 hundraser som ser ut som vargar

En hundras som ser ut som en varg. Vargen är ett av naturens underbart mystiska djur. De ser söta ut, precis som alla tamhundar, men man kan verkligen inte vara särskilt vänlig mot vargar. Du hade tur om du fick en skymt av honom i verkligheten, och om du råkar se honom kommer det garanterat att finnas en hel flock runt omkring!

Hundraser som ser ut som en varg

Människor attraheras av vargar av många anledningar. Kanske är det den trygghet som deras utseende ger dem (att vara en medlem av hundfamiljen), hyllningen till deras ursprungliga rötter, eller den helt motsatta sidan av att vara en blodtörstig varelse. Hur som helst, när någon ser en varg tenderar de att antingen fly i rädsla för sina liv eller stanna kvar och förundras över dess skönhet.

Hundras som ser ut som en varg

 

Nu kanske du inte kan tämja en riktig varg, men dessa hundar är det näst bästa alternativet. Det finns faktiskt en hel del raser som liknar vargar, vissa är avlade specifikt för sitt vargliknande utseende, medan andra naturligt ser ut som vargar.

10. Utonagan

Hundras som ser ut som en varg

 

Utonagan hund


Utonagan, en hund som har avlats selektivt för att se ut som en varg, har sitt ursprung i Storbritannien. Denna hund har smeknamnet ”Vargens ande”. Relativt frisk ras med en förväntad livslängd på cirka 15 år, en längd på upp till 70 cm och en vikt på 40 kg. De är vänliga och tålmodiga, vilket kommer väl till pass under utbildningsprocessen!

5 saker du behöver veta om manligt skallighetsmönster

9. Kanadensisk eskimå

8.Kanadensisk eskimå


Den kanadensiska eskimån, även känd som den kanadensiska husky, är en ras som du måste se upp med! Man tror att denna ras föddes upp av vargar, vilket gav den dess vargliknande utseende. Denna hundras kräver mycket motion och utrymme för att springa, eftersom de är en ras som tidigare användes för att åka släde

De är mycket vänliga och lekfulla, men mycket sällsynta nuförtiden. Deras genomsnittliga livslängd är cirka 12 år, de kan bli upp till 70 cm långa och väga 40 kg.

8. Samojed

hundras som ser ut som en varg

Samojedhund


Samojeden mäter 50-60 cm och väger 23-30 kg. Det typiska kännetecknet är en lång, snövit päls och ett leende ansikte. Speciellt hos hundar bildar pälsen en rik krage som ramar in huvudet och ger samojeden ett ädelt utseende. När det gäller tikar är pälsen i allmänhet mindre riklig, kortare och finare.

7. Sibirisk husky

Siberian Husky


Denna ras föddes upp i Sibirien för att dra slädar, vilket innebär att den, precis som de andra slädhundarna på listan, kräver mycket utrymme och motion för att passa sina behov!

Om deras fysiska behov inte tillgodoses kommer dessa typer av hundar ofta att gräva hål för att komma ut ur trädgården och hitta stimulans. De är lite mindre, mäter upp till 58 cm och väger 30 kg.

6. Alaskan Malamute

6.Alaskan Malamute


Alaskan malamute är den största och starkaste av draghundarna, och dess utseende matchar detta: malamuten har en kompakt kroppsbyggnad med djupt bröst och starka axlar som gör att den kan dra tunga laster. Öronen är ganska små och triangulära, ögonen är mandelformade och mestadels bruna. Svansen bärs upprätt och är något böjd längs ryggen. Pälsen, som skyddar den mot kyla, består av en oljig underull och en täckande päls, som är något längre i axel- och nackområdet. Pälsfärgen är vanligtvis ljusgrå till svart med vita teckningar.

 

Malamutes huvud är vanligtvis dekorerat med en typisk ritning som liknar en mask eller huva. Helst har hunden en symmetrisk ritning enligt standarden. Helt vita exemplar är också tillåtna. Alaskan malamute är en riktigt kraftig hund: hanar når en längd på ca 63 cm, tikar 58 cm. De väger mellan 34 och 38 kg.

Hundrasen ser ut som en varg

5. Kugsha

Kugsha hund ras av hund som liknar en varg


Kugsha, även känd som indisk malamute, är slående lik en riktig varg eftersom de är en äkta varghybrid. Eftersom de bara nyligen har domesticerats är deras personlighet förmodligen närmare vargen än någon annan ras på denna lista. Med andra ord är de stora rovdjur, tenderar att vara destruktiva och är inte den bästa hunden om du har små barn!

4. Tamaskan

Tamaskan hundras som liknar en varg
Tamaskan, som har sitt ursprung i Finland, är en av de raser som avlats specifikt för att se ut som en riktig varg, till exempel den nordliga inuitvargen! Det är en relativt ny ras, som föddes upp 2006, så det finns inte mycket känt om själva rasen, inklusive förväntad livslängd.

De kan väga upp till 40 kg och tenderar att vara sällskapliga och intelligenta hundar. De är fortfarande ganska sällsynta och det finns färre än 1 000 registrerade i hela världen!

Hundrasen ser ut som en varg

3. Nordliga inuiter (hund av nordliga inuiter)

3.Northern Inuit (Northern Inuit Dog) hundras som liknar en varg


Northern Inuit är en nyare hundras som fötts upp i Storbritannien. Den skapades genom att kombinera inuitraser med tyska herdehundar, alaskan malamutes och siberian huskies. Dessa hundar tenderar att vara mycket vänliga och kräver uppmärksamhet. Som vuxna kan de väga mer än 35 kg och mäta upp till 77 cm.

Hundrasen ser ut som en varg

2. Saarloos varghund

2.Saarloos varghund ras av hund som varg


Uppfödningen av de nuvarande Saarloos-varghundarna inleddes av Leenert Saarloos († 1969) under första hälften av 1900-talet. århundradet, när Gerard van der Fransenum, en tysk schäfer, och en varghona vid namn Fleur, som ursprungligen föddes upp på Rotterdam Zoo, blev grunden för avel. Den första kullen föddes våren 1936, men alla valpar dog av valpsjuka. Fleur födde flera kullar till, men eftersom Saarloos envist motsatte sig vaccination mot valpsjuka dog många valpar. Så småningom fick han 28 hundar, korsningar av hund och varg, som han gradvis valde ut och korsade ytterligare. Hans mål var att avla fram en balanserad ras, lämplig t.ex. som hjälpreda för blinda.

Saarloosa Wolfhounds kroppsstruktur liknar den hos en varg: den är balanserad, med god muskulatur över hela kroppen och relativt långa ben. Mankhöjden hos hanar är mellan 65 och 75 cm, hos honor är den mellan 60 och 70 cm. Vikten är inte standard, men den är cirka 38 kg för en vuxen (mindre för kvinnor). Färgen är mestadels varggrå, från ljusare till mörkare nyanser. Krämfärgade och bruna färger förekommer också, och två bruna individer får inte korsas vid parning.

1. Tjeckoslovakisk varghund

1. Tjeckoslovakisk varghund ras av hund som varg
Om det finns ”varg” i namnet måste den likna en varg! Med en vikt på cirka 35 kg och en längd på 70 cm har den energiska tjeckoslovakiska varghunden definitivt utseendet och energin hos en riktig varg! Eftersom han har en tysk schäfer i sin blodslinje har han ärvt det goda temperament som en tysk schäfer har. Du kan läsa mer om hunden på Tjeckoslovakisk varghund – korsning av varg och schäfer

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button