Hästar

De 10 vackraste hästraserna från hela världen

Den vackraste hästen i världen. De 10 vackraste hästraserna från hela världen som du måste se. På vad bedöms de vackraste hästarna i världen ?

Enligt vissa bloggar på internet är den turkmenska hästen (rasen Akhal-Teke) officiellt den vackraste hästen i världen. Men det finns många fina hästraser från hela världen. Här är en lista över våra 10 vackraste hästar från hela världen.

10. Dalmatinerhäst

10. Dalmatinerhäst


Dalmatian horse eller British spotted pony är sällsynt, eftersom färre än 200 av dessa hästar föds i Storbritannien varje år. Fram till nyligen betraktades de som en modern hästras. Men nu tror man att dessa fantastiska djur har funnits i minst 25 000 år.

9. Mustang

9. Mustang


Mustangen är en vild häst från västra Nordamerika som tros härstamma från hästraser som spanjorerna förde med sig till Amerika.10 vackraste hästraserna från hela världen

8. Marwari häst

8. Marwari häst


Marwari, känd för sin tålighet, är en sällsynt hästras från Indien. Den är också känd för sina öronspetsar , som vänder inåt.

7. Frieserhäst

7. Frieserhäst


För någon Den vackraste hästen i världen . Frieserhästen är en hästras med ursprung i Friesland i Nederländerna. Frieserhästar är eleganta och starka. Under medeltiden var de mycket efterfrågade som stridshästar i hela det kontinentala Europa. Under tidig medeltid gjorde deras storlek att de kunde bära en riddare i rustning.

6. Häst Haflinger

6. Haflingerhäst De 10 vackraste hästraserna från hela världen Den vackraste hästen i världen


Haflinger, även Avelignese, är en hästras som föds upp i Österrike och norra Italien. Haflingerhästar är relativt små, alltid kastanjefärgade, har en distinkt gångart som beskrivs som energisk men smidig, de är muskulösa men eleganta.

5. Andalusisk häst

5. Andalusisk häst 10 vackraste hästraser från hela världen världens vackraste häst

Den vackraste hästen . Det är en hästras från den iberiska halvön. Från 15. century anses vara en individuell ras. Under hela sin historia är den känd som en krigshäst och uppskattades av adeln.

4. Zigenarhäst

4. Gypsy horse 10 vackraste hästraserna från hela världen den vackraste hästen i världen
Det är en liten ras som är känd för sin stora fjäderdräkt och sin enfärgade svartvita päls.

3. Morgan

3. Morgan De 10 vackraste hästraserna från hela världen Den vackraste hästen i världen


Morganhästen är en av de äldsta hästraserna som avlats fram i USA. Det är en vacker ras, vanligtvis svart eller kastanjebrun i färgen. Rasen, som används i både engelska och västerländska discipliner, är känd för sin mångsidighet.

2. Arabhäst

2. Arabhäst 10 vackraste hästraser från hela världen den vackraste hästen i världen


Araben, med sin distinkta huvudform och höga svans, är en av de hästraser i världen som är lättast att känna igen. Det är också en av de äldsta raserna. Genom historien har arabhästar spridits över hela världen, främst för krig och handel. De användes för att förbättra andra raser genom att tillföra snabbhet, förfining, uthållighet och starka ben.

Den vackraste hästen i världen

Läs också :

De 10 mest sällsynta hästraserna i världen

1. Akhal-Teke

1. Akhal-Teke 10 vackraste hästraserna från hela världen Den vackraste hästen i världen
Denna häst från Turkiet är officiellt den vackraste hästen i världen enligt vissa webbplatser. Denna iögonfallande häst är en medlem av hästrasen Akhal-Teke. De har rykte om sig att vara snabba och uthålliga, intelligenta och ha en distinkt metallisk glans. Den glänsande pälsen hos palominos och hjortar leder till deras smeknamn ”Golden Horses”.den vackraste hästen.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button