Hästar

De 10 vackraste hästarna från hela världen

10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen. De vackraste hästraserna du kan träffa. De 10 vackraste hästarna.

Enligt vissa bloggar på internet är Akhalteke-hästen (Akhal-Teke-rasen) officiellt den vackraste hästen i världen. Hon har en mycket glansig, mycket gyllene päls, mycket iögonfallande i utseende. Den mest ovanliga? Kanske det. Här är en lista över våra favoriter

De 10 vackraste hästarna från hela världen.

10. Dalmatinerhäst – 10 vackraste hästarna 

10. Dalmatinerhäst


Den dalmatinska hästen eller British spotted pony är sällsynt. Mindre än 200 föds i Storbritannien varje år. Fram till nyligen betraktades de som en modern hästras. Men nu tror man att dessa fantastiska djur har funnits i minst 25 000 år.

9. Mustang – 10 vackraste hästarna 

9. Mustang


Mustangen är den nordamerikanska västerns vildhäst. Hästar fördes till Amerika av spanjorerna.

Topp 10 starkaste hästraserna i världen

8. Marwari – 10 vackraste hästarna 

8. Marwari


Marwari, känd för sin tålighet, är en sällsynt hästras från Indien.

7. Frieserhäst – 10 vackraste hästarna 

7. Frieserhäst


Frieserhästen är en hästras med ursprung i Friesland i Nederländerna. Frieserhästar är eleganta och smidiga. Under medeltiden var de mycket efterfrågade som stridshästar i hela det kontinentala Europa. Under tidig medeltid och sen medeltid kunde de på grund av sin storlek bära en riddare i rustning.

6. Haflinger – 10 vackraste hästarna 

6. Hafling 10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa . 10 vackraste hästar


Haflinger är en hästras som föds upp i Österrike och norra Italien. Haflingerhästar är relativt små, alltid kastanjefärgade och har en distinkt gångart som beskrivs som energisk, men smidig de är muskulösa och graciösa.

5. Andalusisk häst

5. Andalusisk häst 10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa . 10 vackraste hästar


Den renrasiga spanska hästen är en hästras från Iberiska halvön. Från 15. century anses vara en individuell ras. Under hela sin historia har den varit känd som en krigshäst och uppskattades av adeln.

4. Irländsk kolv

4. Irish cob De 10 vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa . 10 vackraste hästar
Det är en liten ras som är känd för sin rika fjäderpäls, vanligtvis svart och vit i färgen.

3. Morgan

3. Morgan 10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa. 10 vackraste hästar från hela världen.


Morganhästen är en av de äldsta hästraserna som avlats fram i USA. Det är en kompakt, raffinerad ras, vanligtvis svart eller kastanjebrun. Rasen, som används i både engelska och västerländska discipliner, är känd för sin mångsidighet.

2. Arabiskt fullblod

2. Arabian Thoroughbred 10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa . 10 vackraste hästar


Det arabiska fullblodet, med sin distinkta huvudform och höga svans, är en av de hästraser i världen som är lättast att känna igen. Det är också en av de äldsta raserna. Genom historien har arabhästar spridits över hela världen, främst genom krig och handel, och de har använts för att förbättra andra raser genom att tillföra snabbhet, förfining, uthållighet och benhårdhet.

Oljigt hår: 5 huskurer

1. Achaltekin häst

Achaltekin häst 10 vackraste hästar från hela världen . De vackraste hästarna från hela världen . De vackraste hästraserna du kan träffa . 10 vackraste hästar
Denna häst från Turkiet är officiellt den vackraste hästen i världen enligt vissa webbplatser. Denna mycket iögonfallande häst är en medlem av Akhal-Teke-hästrasen. De har rykte om sig att vara snabba och uthålliga, intelligenta och ha en distinkt metallisk glans. Den glänsande pälsen gav dem smeknamnet ”Golden Horses”.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button