Hundar

Unika hundraser 10 hundar du kanske aldrig kommer att träffa

Unika hundraser 10 raser du kanske aldrig kommer att träffa . Unika hundraser från hela världen. Man ser helt enkelt inte dessa hundar så här. Du kommer att se dussintals hundar under din livstid, men det finns några unika raser som du kanske aldrig kommer att stöta på. Vissa av dem har vissa likheter med hundar som vi känner till, medan andra ser mer exotiska ut. Vissa av dessa är sällsynta och förekommer i mycket litet antal. Kolla ändå in 10 av de mest unika hundraserna i världen och njut av att läsa om dem!

Lista över 10 fantastiska och unika hundraser

10. Vaestgoetland Spitz – Unika hundraser

10. Vaestgoetland Spitz


Vaestgoetland Spitz, även känd som ”vikingahunden”, föddes upp som vallhund, fångade gnagare (t.ex. råttor) och vaktade hemmet. De är atletiska hundar som utmärker sig i lydnad, spårning, vallning, agility och flyball. Tack vare sitt perfekta humör och sin kärlek till sina kompisar kan de vara bra husdjur. Den lilla, starka eller orädda rasen är en mycket gammal nationell hundras i Sverige och går tillbaka till 800-talet. århundrade. Den finns i olika färger och med olika svanslängder.

9. Bedlington Terrier – Unika hundraser

9. Bedlingtonterrier


En av de 10 unika hundraserna i världen är Bedlington Terrier. När jag först såg den här rasen trodde jag att det var ett lamm, men det var det inte! Bedlingtonterriern, känd för sin lockiga och ljusa ullpäls – uppkallad efter gruvstaden Bedlington i Northumberland, England, har en viss likhet med ett lamm. Han beskrivs som en bra hund för barn. Denna unika hundras är mycket mer atletisk än den ser ut, och har traditionellt använts för kapplöpning, brottning och för att fånga skadedjur. Den eleganta konstruktionen främjar snabbhet och uthållighet.

8. Tibetansk mastiff – Unika hundraser

8. Tibetansk mastiff


Den tibetanska mastiffen är en gammal ras och typ av tamhund. Ordet ”mastiff” betyder ”stor hund” och är därför en del av dess namn. Den är även känd som ”Do-Khyi” (dörrväktare) och återspeglar hans användning som väktare av hjordar, byar, kloster och palats.

Hundar som inte kryper : 15 allergivänliga hundraser

7. Telomian – Unika hundraser

7. Telomian


Telomian är en ras av dingo och är en hund som härstammar från Malaysia. Även om den är sällsynt är den fortfarande den enda kända hunden från Malaysia som lever någon annanstans. De föddes ursprungligen upp som jakthundar av Orang Asli, de ursprungliga invånarna i Malaysia. Eftersom Orang Asli byggde sina hus på styltor för att skydda sig mot farliga djur, utvecklade Telomans en ovanlig klättringsförmåga.  10 skäl till varför hundar är bättre än katter

 

6. Turkisk pekare

  6.-Turkisk-pointer Unika hundraser


Titta, den här hundens nos är bruten! Förmodligen på grund av stark korsning på grund av dess sällsynthet är den turkiska pekaren en av de få hundar i världen som har en delad näsa och hängande öron. Hans främsta attraktion är formen på hans näsa, som ser ut som om han har två näsor. Denna unika hundras föddes ursprungligen upp för jakt i Turkiet.

6 recept för att göra hemmagjorda hårbalsam för alla hårtyper

5. Mudi

5. Mudi Unika hundraser


Mudi är en sällsynt ras av vallhundar från Ungern. Han är också en mångsidig och mycket energisk hund. Det är en ganska frisk ras som förväntas bli mellan 13 och 14 år gammal. Den finns i en mängd olika färger som är lika bedårande! Ridning :7 skäl till varför du borde prova det

4. Azavak

4. Azavak Unika hundraser
Azavak är en vinthundsras från Afrika. Azavak är mandelformad och tunn. Den rör sig med en tydligt kattliknande gång och finns i en mängd olika färger som röd, floater blue, grizzle och i sällsynta fall blå och svart.

3. Bergamesisk herdehund

3. Bergamo Shepherd Unika hundraser


Bergamo Shepherd Dog är en hundras som härstammar från de italienska Alperna nära Bergamo, där den ursprungligen användes som vallhund.


 

2. Dingo från Nya Guinea

2. Dingo från Nya Guinea Unika hundraser


Den nyguineanska dingon är en vildhund som en gång i tiden fanns i hela Nya Guinea. Den fick sitt namn på grund av sin unika vokalisering, men den en gång vilda rasen har fått ett rykte som en utmärkt följeslagare på grund av sin intelligens och fysiska förmågor.

1. Karelsk björnhund

1. Karelsk björnhund Unika hundraser
Vilken är den mest sällsynta hundrasen i världen? Den karelska björnhunden är en av de mest unika hundraserna i sitt hemland. Den användes ursprungligen för jakt och som vakthund, har snabba reflexer och en orädd natur och är fortfarande populär bland jägare. I sitt hemland betraktas den som en nationalskatt.


 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button