Hundar

Artrit hos hundar :10 livsmedel som kan hjälpa hundar

Artrit hos hundar Många naturliga livsmedel och kosttillskott kan läggas till i din hunds kost för att lindra smärtan vid artrit.12 oktober är World Arthritis Day, så det är en bra tid att prata om denna sjukdom som drabbar både människor och hundar året runt.

10 livsmedel och kosttillskott som kan hjälpa hundar med smärtsam artrit


 

Diet är särskilt viktigt för hundar med artrit, eftersom överdrivet kroppsfett orsakar dem ännu mer obehag. . Skonsam motion, massage, medicinering och mat kan hjälpa. Prata med din veterinär om alla dessa alternativ innan du gör några förändringar i kost eller livsstil, och skapa en plan som fungerar för dig och din hund.Det finns många naturliga livsmedel och kosttillskott som kan läggas till i din hunds kost och som kan lindra smärtan vid artrit. 12. Oktober är den internationella artritdagen, så det är ett bra tillfälle att prata om denna sjukdom, som drabbar både människor och hundar året runt. 

Här är tio naturliga livsmedel och kosttillskott som kan fungera som botemedel mot artrit hos hundar.

1. Sötpotatis

artros hos hundar orsakad av sötpotatis

Sötpotatis innehåller mycket betakaroten, som hjälper till att bekämpa inflammation. De innehåller också aminosyror som hjälper till att bygga upp muskler som kan ha börjat försvinna på grund av ålderdom och brist på motion på grund av artrit.

Aminosyror ökar antioxidantaktiviteten i kroppen som bekämpar cellskador, vilket bidrar till många förbättringar av din hunds hälsa.

2. Fiskolja

Fiskolja vid artros hos hundar

Artros hos hundar. Fiskolja är rik på omega-3-fettsyror, som verkar antiinflammatoriskt och ökar ledrörligheten. Det kan också tillföra kalorier till din hunds kost, så se till att balansera det med andra kalorikällor för att undvika skadlig viktökning.Laxolja 100% pes 

Laxolja 100% pes

Fiskolja har många andra fördelar för din hunds kropp, vilket är en bonus. Många ägare använder den för att hålla hundens hud och päls frisk. Var dock noga med att undvika torskleverolja eftersom den innehåller mycket vitamin A och D.Artrit hos hundar.



Geloren hund

tuggbara gel-tabletter 90 tbl

Geloren tuggtabletter för hund 90 tbl

3. Gurkmeja

Gurkmeja Artrit hos hundar


Gurkmeja innehåller antiinflammatoriska föreningar som minskar smärta och stelhet. Med sina antioxidativa egenskaper bromsar den cellskador, elyminerar enzymer som är kända för att orsaka svullnad och smärta.artrit hos hundar.

4. Glukosamin och kondroitinsulfat

Glukosamin- och kondroitinsulfat


Glukosamin är en förening av ett socker och en aminosyra och produceras naturligt i kroppen. Det utvinns ur skaldjur och används vid tillverkning av ledsmörjmedel och stötdämpare för friska brosk och leder. Dessa kosttillskott hjälper kroppen att reparera brosket och skydda det mot skador.


 

5. Ingefära – artrit hos hundar

Ingefära Artrit hos hundar


Det fungerar som ett antiinflammatoriskt medel som kan lindra smärta.Det innehåller gingerol, som i laboratorietester har visat sig vara ett effektivt vapen för att lindra smärtan i samband med artrit genom att förhindra inflammation och förstörelse av lederna.Artrit hos hundar.

Plerasan V sirap 120 ml 

 är ett veterinärmedicinskt preparat för att stärka immunförsvaret och vitaliteten hos hunden. Den innehåller den aktiva ingrediensen beta-(1,3/1,6)-D-glukan. PLERASAN® , sirap är lämplig för djur  för att skydda mot infektioner, ökad fysisk belastning, stress och allmän kroppslig trötthet. Artros hos hundar.

Plerasan V sirap 120 ml

6. Alfalfa

Alfalfa. Artros hos hundar


Alfalfa innehåller antioxidanter som förhindrar cellskador som kan bidra till nedbrytning av lederna. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som minskar svullnad och smärta. Det är rikt på protein, näringsämnen och vitaminer och har många andra hälsofördelar för din hund.

7. Papaya – artrit hos hundar

Papaya Artrit hos hundar
Liksom många andra frukter har papaya antioxidativa egenskaper som förebygger cellskador och ett högt innehåll av C-vitamin. Fördelen är att de har lägre halter av citronsyra än andra frukter och därför är lättare att smälta.Mango har liknande egenskaper som också kan hjälpa din hund med artrit. Artrit hos hundar.


Alavis 5
för hundar och katter 90 tbl

ALAVIS 5 ger näring åt ledbrosket, främjar ledvätskans smörjande egenskaper, hjälper till vid rörelseproblem hos hundar och katter.

Alavis 5 för hundar och katter 90 tbl

8. Blåbär – artrit hos hundar

Blåbär Artrit hos hundar


Blåbär är den mest kraftfulla antioxidantfrukten och är utmärkt för att bekämpa inflammation och andra sjukdomar som cancer. De är också en bra källa till C-vitamin. Dessutom hjälper kislet i blåbär till att stärka benen och bindväven i lederna.Artrit hos hundar .

9. Zeler – Artrit hos hundar

Selleriartros hos hundar


Selleri är ett kalorisnålt, antiinflammatoriskt medel som hjälper till att hålla vikten och förhindrar ytterligare belastning på lederna. Den innehåller också antioxidanter och fibrer, vilket är viktigt i kampen mot fetma och osteoporos, som kan förvärra artrit hos din hund. De aminosyror, det kalcium och de vitaminer som ingår bidrar till att hålla skelettet och lederna starka. Artros hos hundar.

Stora hundraser : Topp 10 stora hundar i världen


Canina kalciumcitrat
– för snabb tillförsel av kalcium, främst för unga, snabbväxande hundar som lider av tillväxtproblem, samt för åldrande hundar som lider av smärta i hasorna.hundartros.

Canina Kalciumcitrat

 

10. Kokosolja – artrit hos hundar

Kokosolja Artrit Hundar
Kokosnöt är antiinflammatoriskt och hjälper till att smörja lederna. Den innehåller värdefulla fettsyror och bekämpar virus-, bakterie- och svampinfektioner som bidrar till artritbesvär.


 

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button