Kuriosa från djurriket

De 10 farligaste ormarterna i världen

När det gäller ormar börjar vi omedelbart känna rädsla, eftersom dessa varelser är extremt farliga. Det finns många olika sorters ormar i världen och de bästa ställena att se och lära sig om ormar är djurparker och museer. Låt oss se vilka som är bland de 10 farligaste ormarterna i världen.

10. Östlig brun orm

10. Östlig brun orm
Den östliga brunormen ser extremt oskyldig ut, men du bör inte låta dig luras av dess utseende eftersom den är extremt farlig. Dessa ormar har många underarter och deras livsmiljö är de australiska skogarna.

9. Grus

9. Grus


Doppingar är överrepresenterade i Nord- och Sydamerika och Sydafrika. De lever vanligtvis i skogarna och buskarna i Nordamerika. Den mest skrämmande arten är diamanttärnan. Inte bara de vuxna djuren utan även ungarna är mycket giftiga och innehåller hemotoxiskt gift. De injicerar gift i offret och leder till förlamning, kräkningar och död.

8. Filippinsk Cobra

8. Filippinsk Cobra


Vi känner också till en filippinsk kobra som kallas den nordfilippinska kobran. Dessa ormar är hemmahörande i norra Filippinerna. Giftet innehåller ett neurotoxin som påverkar offrets kardiovaskulära och respiratoriska system negativt. Dessa ormar är 4 till 8 meter långa och är extremt aktiva när de attackerar sina byten. Skämt om djur

7. Huggorm

7. Vipers


Spindlarna hör till noelade Viperidae. Dessa ormar är vanligt förekommande i Australien, Irland, Nya Zeeland och Sydkorea. De är kända för att vara aggressiva till sin natur. Deras bett kan leda till förlamning, plötsligt hjärtstillestånd och blödningar i hjärnan.

6. Dödsadder

6. Dödsadder


Dödsadderier är vanliga i Australien, Nya Guinea och Amerika. Dessa ormar ser ut som huggormar, men är mycket farligare. Den injicerar cirka 50 mg gift i kroppen på sitt byte, vilket leder till plötslig död. Giftet är neurotoxiskt till sin natur och vuxna offer kan drabbas av förlamning, ledproblem och till och med dödsfall om de inte omedelbart får läkarvård.

5. Blå kraits

5. Blå krait


De är en av de dödligaste ormarterna i världen. De finns huvudsakligen i Östasien, Indonesien och Sydkorea. De är nattaktiva ormar och är kända för sin aggressivitet. Vid fara kan de till och med attackera artfränder av samma ormart. Det är bättre att undvika deras livsmiljöer, eftersom det leder till kramper, skakningar och till och med dödsfall.

4. Tigerkobra

4. Tiger orm
Tigerpakobran lever i Australien och Nya Zeeland. Dessa ormar lever i djupa skogar och innehåller neurotoxiskt gift. Zoologer och naturvårdare som besöker denna miljö bör vidta allvarliga försiktighetsåtgärder eftersom ett enda bett från denna orm kan leda till döden på så kort tid som 20 minuter. Dessa ormar angriper vanligtvis inte människor. De lever huvudsakligen av fisk och insekter.

3. Svart Mamba

Den skräckinjagande svarta mamba kommer från den afrikanska kontinenten. De är mycket mer aggressiva än någon annan ormart. Svarta mammutar kan krypa i en hastighet av 23 km per timme. De lever huvudsakligen i grupper om 10 till 30 vuxna individer. Giftet från den svarta mamba innehåller ett hemotoxin som är mycket farligt och kan stoppa hjärtat på några minuter.

2. Taipan

Taipan har ett neurotoxiskt gift som är tillräckligt farligt för att döda mer än 10 000 marsvin åt gången. När det gäller mänskliga offer injicerar de gift med ett mycket skrämmande bett, och det kan uppstå blockering av blodcirkulationen i venerna.

1. Anakonda

Anakondan är en extremt farlig orm. Vi har sett dessa ormar i olika spännings- och skräckfilmer. De är mycket stora och kan svälja en människa. Anakondans gift är dödligt. De har förmågan att smälta 3-5 människokroppar på en halvtimme. Den får oss att förstå hur farliga och giftiga anakondor är.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button