Elektroteknik

enfasig uttagsanslutning i TN-C- och TN-S-system

Hur ansluter man uttaget? Allt och plugga uttag. Kopplingsschema för uttag. Pluggar in uttaget för alla. Vad du behöver veta om att koppla in uttaget . Varför ansluta uttaget i ett TN-S-system .

enfasig uttagsanslutning i TN-C- och TN-S-system

Enfasuttag ansluts i ett TN-C-system så att skyddsstiftet är högst upp och den kombinerade PEN-ledaren (skydd PE och neutral N) ansluts först till stiftet och sedan till det högra hålrummet när man ser det framifrån. Aldrig tvärtom, för om ledaren mellan det högra hålrummet och skyddsstiftet är trasig fungerar uttaget, men det skyddar oss inte i händelse av ett fel. Anslut den längst till vänster liggande kabeln L till vänster hålrum sett framifrån.Koppling av uttaget

Enfasuttag ansluts i TN-S-systemet så att skyddsstiftet är överst och har en PE-skyddsledare ansluten. Den extrema ledningen L ansluts till vänster hålrum och den neutrala ledningen N till höger hålrum sett framifrån.

enfas uttag tn c tn s uttag ledningsdragning

Obsah článku:

Uttagskretsar

Uttagskretsar är främst avsedda för anslutning av elektriska apparater till uttag. Det är också möjligt att ansluta apparater upp till en total maximal ingångseffekt på 2 kW till denna krets, t.ex. lampor, fläktar, infraröda strålkastare… . Uttagen måste vara utformade enligt spännings- och strömsystemet. Vid användning av två spänningssystem skall uttagen vara icke utbytbara, varje spänningssystem skall ha samma typ av uttag. En kretsbrytare (kretsbrytare, säkring) i en plug-in-krets säkrar vanligtvis bara ledningarna, inte apparaten.

Kolla också in : Koppla ett trefassystem till en stjärna (Y) och en triangel (D)

Koppling av uttaget

Högst 10 uttag kan anslutas till en uttagskrets (ett dubbeluttag betraktas som ett uttag), och deras installerade effektförbrukning får inte överstiga 3680 W när de säkras med ett 16 A säkringselement och 2300 W när de säkras med ett 10 A säkringselement. Dubbeluttaget ska anslutas till en krets, det får inte anslutas till flera kretsar. Om det finns en elektrisk spis i köket kan uttaget bredvid spisen anslutas till spisens krets. I en plug-in-krets kan uttaget göras i uttag, lådor eller en grenfördelningslåda.Orsaker till håravfall hos män: de största bovarna

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button