Sevärdheter

Finns det en yeti? Är yetin verklig? Offentliggörande:

Finns det en yeti? Är yetin verklig? Se anledningarna till varför Yety kan vara verkligt. Finns det en yeti? Om så är fallet, var kan man hitta den? På spåren efter yetin.

 

Varför kan Yety existera?

 

I ögonvrån såg jag konturerna av en upprättstående figur som sprang genom träden till kanten av gläntan, där den branta sluttningen var täckt av lågväxande buskage. Den ljudlösa och hunsade figuren skyndade iväg, försvann bakom ett träd och dök upp igen i månskenet. Hon stannade upp ett ögonblick, vände sig om och tittade på mig… Jag uppskattar att den kan ha varit mer än 7 fot (2,13 m) hög. Hon såg mycket tyngre ut än en man av samma längd , men hon rörde sig med sådan iver och rusade till kanten med en sådan plötslighet att det både förvånade och lugnade mig … Ingen man kan springa så mitt i natten . Figuren stannade igen bakom träden… och stod orörlig i månskenet utan att se sig om.

Reinhold Messner

 

Reinhold Messner , Min jakt på yeti

 

 

Finns det en yeti spår

 

 

Finns det en yeti? Eric Shiptons berömda fotografi, som togs under Himalaya-expeditionen 1951, orsakade en mediestorm runt om i världen. Finns det en yeti? Det faktum att fingeravtrycken uppenbarligen är falska undgick alla vid den tidpunkten. Shipton hade ett stort sinne för humor men erkände aldrig färg och fotografiet dyker upp varje gång yeti nämns.

Varulv – Varulvslegender som kommer att överraska dig

 

Men när den berömde och en av de bästa bergsklättrarna Reinhold Messer skriver om sitt möte med Yeti . Det måste tas på allvar. Hans beskrivning, som citeras i början av denna artikel, är detaljerad och övertygande.

 

Det finns en yeti

 

Det finns en yeti Peter Matthiessen

 

I den fantastiska boken The Snow Leopard skriver Peter Matthiessen om sin resa . både fysiskt och andligt , genom nepalesiska Himalaya i sällskap med den ledande biologen George Schaller . Matthiessen , som själv var en skicklig naturforskare, funderade också på möjligheten att stöta på oupptäckta arter av primater som levde i avlägsna områden i Himalaya. I sin bok beskriver han buddhistiska kloster i Nepal och Tibet där de hittade målningar av yeti tillsammans med målningar av befintliga djur.

 

peter-matthiessen

 

Matthiessen kommer fram till teorin att yeti är en reliktpopulation av tidiga hominidarter. Precis som med neandertalarna i Europa och Centralasien har bevis för många andra tidiga hominider hittats på de mest oväntade platser. Till exempel denisovanerna i Sibirien och människorna i Hjortgrottan i Kina , som man tidigare trodde tillhörde en annan art än den moderna människan , och det verkar som om så verkligen är fallet .

 

Finns det en yeti i Tibet?

 

TOTAL WAR: WARHAMMER 3 RECENSION

 

Vid en konferens om yeti , som hölls 2011 i den ryska provinsen Kemerovo , meddelade man att man var 95 % säker på att yeti existerade …. Från Himalaya kommer ofta andra observationer av denna varelse och så lever legenden vidare.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button