Kuriosa från djurriket

Djur i Himalaya 7 vackraste djur

Djur i Himalaya 7 vackraste djur . Kolla in dessa vackra djur som lever i Himalaya. Djuren i Himalaya har vackra pälsar.

Hur utmanande kan livet vara i de ständigt föränderliga förhållandena i Himalaya? Världens högsta bergskedja bjuder överraskande nog på en fantastisk mångfald av liv. Många fantastiska arter av djur, fåglar , reptiler , amfibier och fiskar från Himalaya. Här är en lista över de 7 vackraste

7. Vildsvin Djur i Himalaya

Vildsvinet
Vildsvinet är ett däggdjur med stor utbredning som lever i Asien, nordvästra Afrika och Europa. Det finns 16 underarter av vildsvin. Vildsvin i Himalaya har gråsvart päls och kan väga upp till 200 kg.

6. Blått får från Himalaya

Himalayan blue sheep Djur från Himalaya


Det är ett höghöjdsfår som lever i Himalaya-regionerna i Indien, Kina och Nepal. De lever på höjder mellan 4 000 och 6 000 m över havet. . De kan väga upp till 75 kg. De har en kort, tät päls som är grå till färgen med en blå nyans. Tack vare denna pälsfärg kan de vara nästan osynliga.

5. Svartbjörn i Himalaya

Himalaya svartbjörn Djur från Himalaya


Han bor i Himalayas berg. Den kan väga upp till 120 kg . De lever i höga bergsområden. Först när vintern kommer sjunker de lägre ner.

Oljigt hår: 5 huskurer

4. Monal i Himalaya

Himalaya-monal Djur i Himalaya


Det är en fantastisk, färgstark fågel av fasanarten. Den lever i öppna eller blandade skogar. Den är Nepals nationalfågel. Den lever på en höjd av 2 000 m.ö.h.

3. Get från Himalaya (Tatr)

Himalaya-get Djur från Himalaya

Den är släkt med den vilda geten. Den lever i Himalaya-regionen. De är perfekt anpassade till livet i höga berg. De har lång mörkbrun päls. De kan växa till en höjd av 1 meter och väga 85 kg

2. Röd panda – djur i Himalaya

Röd panda Djur i Himalaya

Det är ett kattliknande däggdjur med en stor buskig svans . Den klassificeras som en utrotningshotad art och det finns färre än 1 000 av dem i världen. En vuxen kan väga upp till 62 kg . De har en mycket attraktiv rödbrun päls som har gjort dem till ett mål för tjuvjakt.

De 5 största vargarna i världen Den största vargen i världen

1. Snöleopard Djur i Himalaya

Snöleopard Djur i Himalaya
Det är förmodligen det vackraste djuret som lever i Himalaya. Den kan väga upp till 75 kg . Den kan tillryggalägga en sträcka på 15 meter i ett hopp. De livnär sig huvudsakligen på Himalayan blue sheep och kaniner.

Podobné články

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button